Terug

- Wat valt hier te zien?

Op deze DAB monitor rechts is real-time het DAB+ Ensemble uit Nederland op kanaal 11C te zien. Dit pakket wordt samengesteld door de landelijke commerciŽle omroepen. Op de monitor zijn diverse technische parameters af te lezen, zoals Ensemble-ID, Ensemblenaam, de zenders die op dit moment actief zijn incl labels, de bitrate, de PTY code en nog veel meer. Verder is het mogelijk om door middel van streaming naar de radiostations te luisteren.

- Waarom speelt het geluid te langzaam af?

De DAB Monitor is in staat om de aangeboden streams 1:1 door te streamen naar een PC of Mac. Er vind dus geen tussentijdse conversie plaats. Hierdoor is het heel goed mogelijk om de klankkwaliteit van de betreffende zender te beoordelen. Echter is de AAC framerate op DAB+ anders dan bij normale AAC bestanden. Hierdoor speelt de stream te langzaam af en zal hij op een gegeven moment gaan hikken. Er is op dit moment nog geen work around voor dit issue. Zodra deze er is zal dit zo spoedig mogelijk op deze site kenbaar worden gemaakt.

- Hoe kan ik 'DAB+' zelf ontvangen?

Er zijn inmiddels in een groot aantal winkels DAB+ ontvangers te koop. De prijzen voor een dergelijke ontvanger beginnen bij grofweg 30 euro. Ook zijn er autoradio's met DAB+ functionaliteit te krijgen, de prijs begint bij 100 euro.

- Hoe kan ik contact opnemen met de beheerder van deze website?

Klik op deze link om contact op te nemen met de beheerder. Vergeet niet de spaties uit het mailadres te verwijderen ivm SPAM!